Back to All Events

Razstava | Christiane Peschek & Markus Guschelbauer | Romantolgy


  • Galerija Photon Trg prekomorskih brigad Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)

Pogovor z umetnikoma in odprtje rasztave: 19.10.2018, 20:00h

Na razstavi z naslovom Romantology, se avtorja Christiane Peschek in Markus Guschelbauer ukvarjata z analizo in definicijo romantične upodobitve krajine. Guschelbauer že v fazi produkcije ustvari uprizoritveni in prostorski pristop k realnemu prostoru ter tako definira vsebino in okvir svojih slik. Christiane Peschek pa se osredotoča na virtualizacijo realnih krajinskih struktu tako da krajinske motive razstavi, ponovno sestavi, prevede v besedilo ali celo v popolno abstrakcijo. Oba avtorja z različnimi sredstvi in pristopi snujeta in zajemata konstruirano naravo. Estetske komponente krajine so odmerjene, lepota krajinske upodobitve pa se reflektira v sodobnem kontekstu učinkovanja.

V Salzburgu roj. umetnica Christiane Peschek, ki je sprva študirala scenografijo na Akademiji za likovno umetnost na Dunaju, je predstavnica nove, abstraktne fotografije, ki se počasi oddaljuje od tega, kar naj bi pomenila fotografija v splošnem smislu. Pri njenem ustvarjanju gre za domnevo, za predpostavko, za neodločno tipanje in raziskovanje.

Koroški fotograf Markus Guschelbauer pri svojem delu obravnava svoj vsestranski odnos do narave in kulture. Svoje krajinske fotografije predstavlja v obliki inštalacij. Ko naredi fotografijo, pripravi še inštalacijo in video posnetek. Krajina kot arhaična tema je središče vseh teh del, katero skuša Guschelbauer predstaviti skozi povsem samosvojo dimenzijo. Guschelbauer je študiral na Univerzi za uporabno umetnost na Inštitutu za likovno in medijsko umetnost ter fotografijo. Od leta 2009 dela kot samostojni umetnik.

Naprej:

photon

christianepeschek

markusguschelbauer