Back to All Events

Mednarodni kolokvij | Sledi v zraku

  • ZRC SAZU Novi trg 1 Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)

Ljubljana, ZRC SAZU, Novi trg 1

14.12.2018, 13:00h – Doris Arztmann & Eva Egermann | Kiborški izstop iz učilnice. Telesne heteroglosije in Kripljasti materiali za umazano znanje v umetniškem izobraževanju

Forum slovanskih kultur predstavlja publikacijo Sledi v zraku, v kateri je obravnavano vzpostavljanje praks upora in sodelujočih skupnosti v umetnosti in kulturi ter omogoča razširitev naših horizontov kulture, umetnosti in družbe ter vprašanj dostojnega, svobodnega in enakovrednega življenja vseh. Osrednje izhodišče pričujoče publikacije je refleksija uporniških praks, ki vključujejo sodelujoče skupnosti v umetnosti in kulturi.

Na pogovoru v ZRC SAZU sodelujeta tudi Eva Egermann in Doris Arztmann z Akademije lepih umetnosti oz. z Univerze na Dunaju. Doris Arztmann je diplomirana politologinja in predavateljica na Univerzi na Dunaju. Ukvarja se s feminističnimi teorijami ter epistemologijo. Poleg tega je tudi je aktivna performerka in goreča aktivistka v državah nemško govorečega področja. Eva Egermann je vsestranska umetnica, ki živi in ustvarja na Dunaju ter sodeluje pri različnih medijih in umetniških projektih. Poleg tega poučuje na umetniških akademijah na Dunaju, Linzu, Innsbrucku ter izven meja Avstrije.

Več: ZRC SAZU