Back to All Events

Razstava | Konrad Stania & Jutta Fischl: „Oglej si“

  • Galerija Bala 10 Cankarjeva ulica Kranj, Kranj, 4000 Slovenia (map)

V Galeriji Bala v Kranju bo razstavljen skupni projekt teh dveh avtorjev pod imenom „Oglej si“. Na prvi pogled se zdi ime fotografskega projekta „Oglej si“ skoraj da nepotrebno, kot odvečni pleonazem. Kajti fotografija je tisti klasični medij, ki beleži s prostim očesom vidne pojave in se s svojo zavezo do stvarnosti razlikuje od „starega“ slikarstva. Vendar, zadnjih letih se je fotografija temeljito spremenila, verjetno v obsegu, ki ga danes še ne moremo razumeti. Klasično vizualno gledanje se je spremenilo v opazovanje in analiziranje pojavov. Fotografski aparat je izgubil svoj pomen in na njegovo mesto stopa matematika (programska oprema), ki oblikuje merjene podatke kot lončar glino. 
Konrad Stania se je rodil leta 1961 v Kremsu v Spodnji Avstriji. Stania je študiral kulturno tehniko in vodno gospodarstvo in se je nato posvetil fotografiji in medijskemu oblikovanju. Ukvarja se in eksperimentira s fotografijo, vizualizacijo ter animacijo. 
Njegova sovrstnica in soavtorica projekta Jutta Fischl je rojena in odraščala na Dunaju v 60ih letih. Aktivna je kot kuratorka in fotografinja. Osredotoča se predvsem na tematiko pojavnosti (ženskega) telesa. 

Earlier Event: April 12
Branje | Ursula Wiegele
Later Event: April 17
16. koroški kulturni dnevi