Back to All Events

PIF camp 2018 | Novi mediji in tehnologije | Hannah Perner-Wilson & Irene Posch

  • Vas Soča, Trenta, Triglavski narodni park Soča, Tolmin, 5232 Slovenia (map)

PIFcamp je mednarodni tehnološko-umetniški tabor, ki bo letos v začetku avgusta že četrtič potekal v vasi Soča Do danes se je tabor načrtni majhnosti navkljub oblikoval kot eno osrednjih razvojnih stičišč v koledarju slovenske novo-medijske in tehnološke umetnosti.

Iz Avstrije na PIFcampu gostujeta:

HANNAH PERNER WILSON

V sklopu PIFcampa bo umetnica delovala kot ena od petih osrednjih mentorjev (oz. kot t.i. node-holder) tega produkcijsko-razvojno naravnanega mednarodnega festivala. Vodila bo več odprtih delavnic in razvijala druge participativne prakse s področja e-tekstilij in nosljive elektronike.

Umetnica v svojem ustvarjanju združuje elektroniko in obrtne tehnike. Razvija nove načine izdelovanja elektronike s poudarkom na materialnosti in samem procesu. Diplomirala je na linški Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje ter magistrirala na MIT Media Lab (medijske umetnosti in znanosti). Od 2006 dalje sodeluje z Miko Satomi, s katero tvorita kolektiv KOBAKANT. Predavala in razstavljala je na več pomembnih festivalih, konferencah ter različnih univerzah, med drugim na Ars Electronici, berlinskem CTM in Wear it, Schmiede, Victoria and Albert Museum …

Več info o umetnici: pulsea


IRENE POSCH (umetnica na rezidenci)

Vsakoletni umetnostno-rezidenčni programi so namenjeni temu, da slovenskim javnostim omogoča stik s tehnološko naprednimi temami v umetniškem in kulturnem ustvarjanju in predvsem uvid v celoten proces nastajanja umetniškega dela s področja sodobne tehnološke umetnosti. Umetnica bo v sklopu mesec dolge umetniške rezidence z uporabo sodobnih tehnologij in elektronike reinterpretirala in preoblikovala idejo interaktivne slikanice. Avtoričino izhodišče ustvarjanja bo obstoječa ročno izdelana knjiga o tekstilu iz osemdesetih let prejšnjega stoletja, ki bo služila kot inspiracija za možne interaktivne scenarije znotraj knjige, ki bi jih avtorica “razširila” (augmented reality) z uporabo elektronskih in e-tekstilnih tehnologij. V okviru rezidence bo izvedla tudi tematsko delavnico, predavanje, predstavitev umetnika in končno predstavitev dela.

Irene Posch je avstrijska umetnica in raziskovalka z izobrazbo v medijski produkciji in računalništvu. V svojem umetniškem ustvarjanju raziskuje integracijo tehnološkega razvoja ter področij umetnosti in obrti, ter preučuje njihove kulturne in estetske posledice. Sodelovala je z Ars Electronica Futurelabom in realizirala interaktivne eksponate ter razstave. Poučuje na Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje v Linzu ter na Oddelku za nove medije – tehnologijo – kulturo Univerze v Celovcu.

Več info o umetnici: irene_posch