Back to All Events

Serija koncertov | Bratko Bibič & Dedley Woodleybears (Paul Schuberth (AT), Victoria (Vicy) Pfeil (AT), Tomáš Novák (AT/CZ) )


11.8.2018, 21:00 - Labor, cerkev sv. Martina

14.8.2018, 21:00 - Nova Gorica, grad Kromberk, Festival Glasba sveta;

16.8.2018, 20:00 - Ljubljana, Jazz na Gornem trgu, jazz okrepčevalnica Repete

Skladatelj in harmonikar Bratko Bibič je v novo epizodo svojega glasbenega udejstvovanja povabil dva glasbenika in glasbenico mlade generacije, živeče in delujoče v Avstriji, ki so se združili v trio Dedley WoodleybearsPaul Schuberth – koncertna harmonika, vokal; Victoria (Vicy) Pfeil – saksofoni, vokal; Tomáš Novák - violina, vokal.

Paul Schuberth (r. 1994), eden od najbolj (pri)znanih avstrijskih harmonikarjev mlade generacije, se svojevoljno posveča igranju harmonike od svojega ranega otroštva dalje. Izobraževanje za koncertnega glasbenika in skladatelja zaključuje na Brucknerjevi univerzi v Linzu. Je večkratni dobitnik nacionalnih in mednarodnih nagrad na tekmovanjih igranja in skladanja glasbe (Klingenthal, Castelfidardo, Austrian World Music Award 2010...). 23-letni akordeonist Paul Schubert velja za genija njegovega žanra. Njegovo igranje je improvizacija na najvišji ravni: virtuozne spremembe tempov, višine tonov in zvenov v vseh mogočih variacijah, ki komajda še spominjajo na harmoniko …

Victoria (Vicy) Pfeil (r. 1994), študira od leta 2012 jazz saksofon (sopran, alt, tenor in bariton)  v Linzu (Anton Bruckner Privatuniversitaet). Aktivno igra v več manjših in večjih ansamblih  ter big bandih na  številnih klubskih in festivalskih koncertih. S triom »akkzent«, ki ga sestavljata še P. Schuberth in J. Muenzner, je posnela dva CD albuma in z njim gostovala po Avstriji, Nemčiji, Švici, Italiji  in drugje po Evropi.

Tomáš Novák (r. 1987 v Pragi), izhaja iz družine českih emigrantov na Dunaju, kjer je bivši punk in rock glasbenik že zelo zgodaj prepoznal svojo posvečenost glasbenemu poklicu in dokončal študij klasične violine na Dunajskem konzervatoriju . Odličen jazz violinist, skladatelj in tudi pevec že tretje leto nadaljuje študij jazz violine na Brucknerjevi zasebni univerzi v Linzu in se ob rednem skladanju in igranju  v duetu s Paulom Schuberthom »Vakkordeoline« udejstvuje še s koncertiranjem po Avstrijskem in številnih evropskih metropolah.