Back to All Events

Glasba | Festival Tartini | Koehne Quartett

  • Minoritski samostan Piran 30 Bolniška ulica Piran - Pirano, Piran, 6330 Slovenia (map)

Tradicionalni Tartini festival tudi letos nudi številne glasbene dogodke na najvišji ravni. 22.08.2018 bo nastopila avstrijska zasedba Koehne Quartett, ki ga je leta 1987 ustanovila Joanna Lewis in je eden od izjemnih interpretov sodobne glasbe v Srednji Evropi. Repertoar kvarteta obsega velik glasbeni lok od klasičnih skladateljev za godalni kvartet do 20. in 21. stoletja.

Koehne Quartett sestavljajo:

Joanna Lewis (violina)

Nastopa kot solistka in kot članica različnih komornih zasedb po svetu. Leta 1985 je dobila štipendijo Carla Ludwiga Pinschofa za študij na Visoki šoli za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju, kjer so bili njeni mentorji Wolfgang Schneiderhan, Gerhard Hetzel in Günter Pichler in kjer je diplomirala z odliko.

Anne Harvey-Nagl (violina)

Članica kvarteta je že od leta 1992. Violino je študirala pri Brianu Blakeu in Spirosu Rantosu v Avstraliji ter Günterju Pichlerju na Dunaju. Od leta 1999 do 2011 je bila prva violina orkestra dunajske Volksopere, kjer je bila leta 2011 izbrana za koncertnega mojstra. Od leta 1995 redno nastopa kot solistka z dunajskim orkestrom Mozart.

Lena Fankhauser (viola)

Diplomirala je na glasbeni šoli Juilliard v New Yorku, podiplomski študij pa je nadaljevala na Mozarteumu v Salzburgu pri profesorju Thomasu Rieblu. Igrala je z mnogimi zasedbami, kot so orkestri dunajske Volksoper, Burgtheatra, Dunajske državne opere, Klagenforum, Camerata Salzburg in z Dunajskim komornim orkestrom.

Melissa Colema (violončelo)

Rojena je leta 1968 v Melbournu, Avstraliji, kjer je začela glasbeno izobraževanje z učnimi urami klavirja pri sedmih letih. Violončelo se je učila pri Henryju Wenigu, kasneje pa se je udeležila zasebnih master tečajev po vsej Evropi, med drugim pri Mischi Maiskyju, Marku Dobrinskyju in Williamu Pleethu. Odkar živi na Dunaju, je posnela več kot 40 plošč z raznolikimi zasedbami in ansambli.

Koncertni program:

Joseph Haydn: Godalni kvartet v d-molu op. 76 št. 2 “Quinten”

Giuseppe Tartini: Simfonija a tre v B-duru

Dimitrij Šostakovič: Godalni kvartet op. 117 št. 9

Kurt Schwertsik: Ganesha Walkabout za godalni kvartet

Več info: 

tartinifestival

 koehnequartett