Back to All Events

Literarni festival Vilenica | Branje avstrijske avtorice Karin Pechka


5.9.2018, 16:00h – Ljubljana, Druga violina, Stari trg 21 (z : Uršuľa Kovalyk (SK), Petre Barbu (RO), Shota Iatashvili (GE)


8.9.2018, 11:00h – Štanjel, Grad / Burg, (v primeru dežja – Galerija Spacal)
(z: Simona Semenič (SI), Noémi Kiss (H), Éilís Ní Dhuibhne (IE), Wioletta Grzegorzewska (P/GB)

Vsako leto v organizaciji Društva slovenskih pisateljev poteka Mednarodni literarni festival Vilenica, kjer se srečajo pesniki, prozaisti, dramatiki in esejisti. Iz Avstrije letos prihaja avstrijska avtorica Karin Peschka.  

Karin Peschka, roj. 1967 v Linzu, od leta 2000 živi in ustvarja na Dunaju. Leta 2013 je izdala svoj prvi roman „Watschenmann“, ki je bil nagrajen z literarnimi nagradami Wartholz, Floriana in Alpha. Leta 2015 in 2016 je za njen drugi roman “FanniPold“ prejela štipendijo Eliasa-Canettija mesta Dunaj, leto kasneje pa je s kratkim proznim projektom “Autolyse Wien“ osvojila tudi štipendijo Adalberta-Stifterja.

Leta 2017 so jo povabili na literarni natečaj Ingeborg-Bachmann, kjer je za tekst “Wiener Kindl“ prejela nagrado občinstva in zatem postala še mestna pisarka mesta Celovec. Lani je izšel še njen roman “Autolyse Wien“, ki se je oktobra povzpel na drugo mesto najbolj priljubljenih knjig po izboru ORF.