Back to All Events

Razstava: César Escudero Andaluz | Kritični sprožilci


  • Aksioma - Institute of Contemporary Art 18 Komenskega ulica Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slowenien (map)

RAZSTAVA & DELAVNICE

Otvoritev razstave: 16.01.2019, 19:00h
Trajanje razstave: 16.01. – 15.02.2019

Delavnice:
15.01.2019, 10:00-13:00
: César Escudero Andaluz: Onesnaževalci podatkov | Naredi sam fizični netboti

16.01.2019, 10:00-13:00: César Escudero Andaluz & Martín Nadal: BoT | Bitcoin stvari

Kritični sprožilci je samostojna razstava v Linzu živečega španskega umetnika Césarja Escudera, ki se osredotoča na razmerje in percepcijo interakcije med človekom in strojem (HCI) skozi spekulativno in kritično umetnost ter oblikovanje. To naredi skozi raziskovanje socialnih implikacij vmesnikov, mrežnih praks, nove digitalne materialnosti in skritih algoritmov v želji, da bi razumel in premislil produkcijo nove estetike v tako imenovani digitalni revoluciji. Razstava skozi izbrana dela postavlja vprašanja o naših kulturnih vmesnikih in njihovih kulturnih, ekonomskih, političnih, družbenih in okoljskih posledicah.

V okviru razstave Kritični sprožilci potekata tudi dve delavnici, na katerih bosta Cesar Escudero Andaluz in Martín Nadal, umetnika, raziskovalca in razvijalca iz Avstrije, udeležence popeljala v svet algoritmov in vmesnikov ter njihovega vpliva na družbo, ekonomijo in človeške odnose.

César Escudero Andaluz je umetnik in raziskovalec, ki se osredotoča na odnos med človekom in računalnikom. Njegovo delo zajema izdelavo podob, kipov, video iger, instalacij, mrežno kulturo, robotiko in medijsko arheologijo. Od leta 2011 je raziskovalec na Univerzi za umetnost v Linzu (Interface Culture LAB).

Martín Nadal je umetnik/razvijalec, ki študira Interface Cultures na Univerzi za umetnost v Linzu.