Back to All Events

Plesna predstava | Edita Brown Company | Sledi

  • Plesni teater Ljublajna 2 Prijateljeva ulica Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)

Plesna skupina Editta Braun predstavlja ekipo mladih umetnic in umetnikov v igri, za katero se zdi, kot da je padla izven časa. Slutiti je ozadje migracij, saj vzdušje spominja na vzhodne države, Balkan, Malo Azijo, v nedoločni preteklosti ali celo v prihodnosti, na neobljudeni celini. Vse se namreč dogaja pred impresivnimi slikami, vzetimi iz nagrajenega dokumentarca Nikolausa Geyrhalterja Homo Sapiens, ki prikazujejo zapuščene industrijske pokrajine, sledi izginulih civilizacij, kjer je narava že zdavnaj ponovno prevzela glavno vlogo.

Editta Braun, obkrožena z umetniki in umetnicami iz Poljske, Slovenije, Mozambika, Avstrije, Francije in Nemčije, pošlje štiri ljudi na potovanje. Čeprav so ti ljudje očitno brezdomci, ne gre za migracijo: raziskujejo procese skupinske dinamike skupine ljudi, ki hodijo po apokaliptičnem svetu. In uspe jim, da se nihče ne izgubi.

Editta Braun - pionirka sodobne koreografije v Avstriji in avtorica več kot 30 produkcij (fizično gledališče, ples) in s svojo skupino gostuje po vsem svetu.

Plesalci & plesalke: Anna Maria Müller (AT), Thomas Hinterberger (AT) Paula Dominici (AT), Kamil Mrozowski (P), Jerca Rožnik Novak (SI), Ornilia Ubisse (Mozambik), Thierry Zaboitzeff (FR), Gerda Poschmann-Reichenau (DE), Arturas Valudskis (Litva)

Več informacij: Plesno gledališče Ljubljana