Back to All Events

Glasba | 20. Kreativni tabor Sajeta | MONTH OF SUNDAYS in SYNESTHETIC 4


Tolmin – Sotočje, 1. - 7.7.2019

SYNESTHETIC 4   3.7. 2019 , 21:15
MONTH OF SUNDAYS
5.7.2019 , 19:00

Kreativni tabor Sajeta na enem mestu povezuje različne ustvarjalne prakse in izkušnje, od katerih osrednje mesto zavzema glasba. Predstavljajo se  različne glasbene zvrsti, kot so elektronika, jazz, rock, etno, klasika, eksperiment, katerih skupni imenovalec je eksperimentiranje in kreativnost. Festival povezuje tudi širok spekter ostale ustvarjalnosti: film, multimedija, poezija, skulpture, performansi, ples, grafika in drugo, dobijo svoj prostor na Sajeti. Letošnjega jubilejnega festivala se iz Avstrije udeležujeta avstrijski jazzovski zasedbi
MONTH OF SUNDAYS in SYNESTHETIC 4

SYNESTHETIC 4 : Vincent Pongracz – klarinet,  Peter Rom – kitara, Manu Mayr - bas kitara, Andreas Lettner – bobni.

Gonilna sila Synesthetic 4 je znan klarinetist Vincent Pongrácz, ki z mešanjem jazza in hip-hopa navdušuje že dolga leta. Posebnost benda sta način združevanja estetskih sestavin in povezovanje avantgardnoumetniške vrednote s kakovostno zabavo.

MONTH OF SUNDAYS: Alexander Kranabetter (trobenta), Philipp Harnisch (saksofon), Ivo Fina (kitara) in Johannes Wakolbinger (bobni)
Skupino Month Of Sundays je nemogoče umestiti v zgolj eno slogovno kategorijo, saj njihova glasba  prehaja v druge žanre, kot so (post) rock ali komorna glasba. Alexander Kranabetter in njegovi kolegi prisegajo na manjše glasbene oblike, ki pa jih začinijo z ogromno atmosfere. Njihovi koncerti so edinstven glasbeni dogodek, obdan z nežnim in skrivnostnim zvokom, ki v glavi ustvarja slike in poslušalcev preprosto ne pusti ravnodušnih.

Več: sajeta