Back to All Events

Glasbeni večer | Duo espresso&mud z Ute Wassermann

  • Goethe Institut 12 Mirje Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)

4. 7.2019, 20:00 – Ljubljana, Goethe Institut-Ljubljana, Mirje 12

 

Transformacija lastnih kompozicij v neskončni svet zvokov je ena od značilnosti dua espresso&mud (Nina Polaschegg – kontrabas, Bruno Strobl – elektronika), ki se bo skupaj z berlinsko vokalno performerko Ute Wassermann ponovno predstavil slovenskemu občinstvu.

Kako konkretno vključiti zvoke brez citiranja? Kako z referencami ustvarjati nekaj novega, drugega? Kako transformirati glasbo v zvoke in obratno? Kakšne strukture in procesi se lahko razvijajo iz tovrstnih transformacijah? …

Nina Polaschegg živi kot glasbena znanstvenica, publicistka in kontrabasistka na Dunaju, dela za različne javne radio-televizije v Nemčiji, Avstriji in Švici ter piše za različne strokovne časopise. Predavala je na glasbenih visokih šolah oz. univerzah v Hamburgu in Celovcu. Kot kontrabasistka z ustreznim zgodovinskim znanjem igra v baročnih orkestrih in se tudi posveča zlasti (prosti) improvizaciji.

Bruno Strobl kot skladatelj živi na Dunaju. Od leta 1977 je predsednik Mednarodne družbe za sodobno glasbo IGNM avstrijske Koroške in med 2008 in 2018 je bil predsednik IGNM-ja. V svojih delih povezuje skladateljsko in improvizacijsko mišljenje in tako razvija nove zvoke ter raziskuje svet mikrotonalitet.

Ute Wassermann je vokalna in zvokovna umetnica ter skladateljica in je znana po svoji večglasovni glasbeni izraznosti, ki jo pod različnimi pogledi združuje z eksperimentalno in novo glasbo. Kot improvizatorka redno nastopa z mednarodno znanimi glasbeniki.