Back to All Events

Koncert | Vivid Konsort

21.8.2019, 21:00 – Ljubljana, Mestni muzej, Gosposka ul. 15

VIVID Consort je dinamičen, muzikalno strasten trio kljunastih flavt, ki raziskuje glasbene svetove srednjega veka, renesanse, zgodnjega baroka, pa tudi naše dobe. Glasbenice, razpete med duhom zgodovinskega časa in sodobnostjo, oživljajo izročilo minulih stoletij in ga dopolnjujejo z izbranimi skladbami iz zadnjih desetletij.

Christine Gnigler je študirala kljunasto flavto pri Thomasu Listu na Zasebni glasbeni in umetniški univerzi mesta Dunaj ter historični fagot pod mentorstvom Jennifer Harris. Pod vodstvom Cornelie Horak se je izobraževala tudi v petju. Nastopa z različnimi zasedbami doma in v tujini kot izvajalka na kljunasti flavti in fagotistka. Kljub specializiranosti za baročno glasbo se posveča tudi sodobni in improvizirani glasbi.

Sheng-Fang Chiu se je glasbeno izobraževala pod mentorstvom Michaela Poscha na Zasebni glasbeni in umetniški univerzi mesta Dunaj ter na Univerzi za glasbo in gledališče Felixa Mendelssohna Bartholdyja v Leipzigu, kjer sta bila njena mentorja Anna Januj in Marcello Gatti. Od leta 2014 je asistentka Michaela Poscha na Zasebni glasbeni in umetniški univerzi mesta Dunaj, od leta 2017 pa poučuje na leipziški Univerzi za glasbo in gledališče Felixa Mendelssohna Bartholdyja.

Lorina Vallaster je študirala kljunasto flavto pri Thomasu Listu na Zasebni glasbeni in umetniški univerzi mesta Dunaj. Trenutno nadaljuje študij v razredu Carstna Eckerta na dunajski Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti. Med letoma 2010 in 2015 se je izpopolnjevala tudi v igranju dunajske oboe, izobrazbo pa dopolnila z lekcijami iz petja pri Ingrid Bendl. Od leta 2014 do 2018 je skupaj z ansamblom Sferraina prejemnica štipendije Yehudija Menuhina.

Več informacij:

mestnimuzej