Back to All Events

Novinarska konferenca | Art & Design in Austria

  • Moderna Galerija 15 Cankarjeva cesta Ljubljana, Ljubljana, 1000 Slovenia (map)

7.8.2019, 15:30 – Ljubljana, Moderna galerija, Cankarjeva cesta 15

Na novinarski konferenci v Moderni galeriji se predstavljajo trije največji umetniški in oblikovalski projekti, ki bodo to jesen na Dunaju in v Celovcu. Program bodo razkrili predstavniki vseh treh dogodkov, in sicer Johanna Chromik, umetniška direktorica sejma sodobne umetnosti viennacontepoorary, Lilli Hollein, ustanoviteljica in direktorica festivala Vienna design Wek ter Klaus Littmann, pobudnik velike umetniške inštalacije na nogometnem stadionu v Celovcu.

Viennacontemporary (Dunaj, 26. – 29.9. 2019) je največji in najpomembnejši regionalni sejem sodobne umetnosti ki vsako leto gosti zbiratelje umetnosti, kuratorje, galeriste, umetnostne strokovnjake in ljubitelje umetnosti iz vsega sveta.

Vienna Design Week (Dunaj, 27. - 6. 9. 2019), največji avstrijski festival oblikovanja, se odvija na Dunaju od leta 2007 in obsega široko paleto ustvarjalnih dejavnosti, kot so, pohištveno in industrijsko oblikovanje, arhitektura, grafično oblikovanje, družbeno oblikovanje. ter eksperimentalni in digitalni pristopi.
„FOR FOREST. Neprekinjena privlačnost narave "(Celovec, 9. - 27.9. 2019) pomeni največjo umetniško intervencijo v javnem prostoru v Avstriji, pravzaprav začasno umetniško intervencijo Klausa Littmanna, ki bo nogometni stadion ob Vrbskem jezeru v Celovcu od 9. septembra do 27. oktobra 2019  spremenil v največjo javno umetniško inštalacijo. 

Več informacij:

viennacontemporary

viennadesignweek

forforest