Back to All Events

Jazz Festival Ravne | Mario Vavti & Ride the Slide

  • KMKC Komplex 13 Na Šancah Ravne na Koroškem, Ravne na Koroškem, 2390 Slovenia (map)

Ride The Slide se glasi ime aktualne zasedbe avstrijskega pozavnista Maria Vavtija. Z dolgoletnima sopotnikoma, basistom Stefanom Thalerjem in bobnarjem Harryjem Tanschkom, je ustanovil homogen in usklajen trio z virtuoznimi basovskimi in tokalskimi improvizacijami ter plavajočimi elektronskimi kaskadami. Repertoar zasedbe je, kot se da iz njenega imena »Ride the Slide« razbrati, način igranja – skladanje, razdiranje in ponovno združevanje v enkratno zlitino izbranih filtratov.

Leta 1973 v Celovcu rojeni Mario Vavti (pozavna, loops in elektronika) je svojo glasbeno kariero začel kot bobnar in nato študiral pozavno pri Erichu Kleinschusterju na Deželnem konservatoriju v Celovcu, pri Bartu van Lieru na konservatorijih v Hilversumu in Rotterdamu (NL) ter pri Edu Neumeistru na Univerzi za glasbo v Gradcu. Od leta 2004 živi in dela kot samostojni pozavnist, skladatelj in aranžer na Dunaju ter mednarodno nastopa kot solist.

Leta 1972 v Wolfsbergu rojeni Stefan Thaler (bas) je študiral kontrabas na Deželnem konservatoriju v Celovcu ter aranžma in kontrabas na Kraljevem konservatoriju. Od leta 2000 živi in dela kot samostojni glasbenik, skladatelj in producent na Dunaju.

V Gradcu rojeni Harry Tanschek (bobni) je študiral na Univerzi za jazz v Gradcu, živi na Dunaju in sodeluje pri ameriških, evropskih ter južno-in latinskoameriških projektih.

Več informacij: jazzravne